The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
New web new web 3 new web 4 new website 1

Οδική Ασφάλεια και Ελαστικά

Η καλή κατάσταση των οχημάτων αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για ασφαλή οδήγηση και τα ελαστικά των οχημάτων παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πορείας του οχήματος, αφού είναι τα μόνα σημεία επαφής ανάμεσα στο δρόμο και στο όχημα και η καλή ποιότητα ελαστικών, καθώς και η συντήρηση τους επιβάλλεται για την αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Η αντικατάσταση και η σωστή επιλογή των ελαστικών πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, η διατήρηση της κατάλληλης πίεση των ελαστικών, η καταγραφή του μέγιστου φορτίου των ελαστικών και του οχήματος, η αποφυγή εμποδίων στο δρόμο και ο τακτικός έλεγχος των ελαστικών είναι οι σημαντικότερες ενέργειες για την αποφυγή ζημιών. Αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με η σωστή συντήρηση των ελαστικών, συμβάλλουν στη βελτίωση του ελέγχου του οχήματος, στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων, στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου και στην αύξηση της ζωής των ελαστικών.

Αν τα ελαστικά είναι παλιά ή κακής ποιότητας με μειωμένο βάθος αυλακώσεων, το αυτοκίνητο μπορεί να γλιστρήσει σε βρεγμένο οδόστρωμα ή κατά το φρενάρισμα. Τα καινούργια, καλής ποιότητας ελαστικά συγκρατούν καλύτερα το αυτοκίνητο στο δρόμο, εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν τον θόρυβο και τις εκπομπές.

Η ΕΕ έχει καθιερώσει σύστημα σήμανσης των ελαστικών για να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέγουν τα καλύτερα ελαστικά με κριτήριο την εξοικονόμηση καυσίμων, το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα και τον θόρυβο.

Εάν γενικευθεί η χρήση ελαστικών που συμβάλλουν σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν περίπου 6,6 εκατ. τόνοι ισοδύναμου πετρελαίου ετησίως μέχρι το 2020*. Επίσης, θα μπορούσε να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 4 εκατ. τόνους ετησίως, η οποία ισοδυναμεί με την ετήσια απόσυρση 1,3 εκατ. επιβατικών αυτοκινήτων από τους δρόμους της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την οδική ασφάλεια και τα ελαστικά σας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.d2d.com.cy

* Έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 661/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου