The expert tire operation in Cyprus Call Now: Call Us Now  22 46 76 26
The expert tire operation in Cyprus Call Now: Call Us Now  22 46 76 26
New web new web 3 new web 4 new website 1

ÏäéêÞ ÁóöÜëåéá êáé ÅëáóôéêÜ

Η καλÞ κατÜσταση των οχημÜτων αποτελεß πρωταρχικü παρÜγοντα για ασφαλÞ οδÞγηση και τα ελαστικÜ των οχημÜτων παßζουν σημαντικü ρüλο στη διατÞρηση της πορεßας του οχÞματος, αφοý εßναι τα μüνα σημεßα επαφÞς ανÜμεσα στο δρüμο και στο üχημα και η καλÞ ποιüτητα ελαστικþν, καθþς και η συντÞρηση τους επιβÜλλεται για την αποφυγÞ οδικþν συγκροýσεων.

Η αντικατÜσταση και η σωστÞ επιλογÞ των ελαστικþν πρÝπει να γßνεται με γνþμονα την ασφÜλεια. Ως εκ τοýτου, η διατÞρηση της κατÜλληλης πßεση των ελαστικþν, η καταγραφÞ του μÝγιστου φορτßου των ελαστικþν και του οχÞματος, η αποφυγÞ εμποδßων στο δρüμο και ο τακτικüς Ýλεγχος των ελαστικþν εßναι οι σημαντικüτερες ενÝργειες για την αποφυγÞ ζημιþν. ΑυτÝς οι ενÝργειες, σε συνδυασμü με η σωστÞ συντÞρηση των ελαστικþν, συμβÜλλουν στη βελτßωση του ελÝγχου του οχÞματος, στην πρüληψη πιθανþν ατυχημÜτων, στη μεßωση κατανÜλωσης καυσßμου και στην αýξηση της ζωÞς των ελαστικþν.

Αν τα ελαστικÜ εßναι παλιÜ Þ κακÞς ποιüτητας με μειωμÝνο βÜθος αυλακþσεων, το αυτοκßνητο μπορεß να γλιστρÞσει σε βρεγμÝνο οδüστρωμα Þ κατÜ το φρενÜρισμα. Τα καινοýργια, καλÞς ποιüτητας ελαστικÜ συγκρατοýν καλýτερα το αυτοκßνητο στο δρüμο, εξοικονομοýν καýσιμα και μειþνουν τον θüρυβο και τις εκπομπÝς.

Η ΕΕ Ýχει καθιερþσει σýστημα σÞμανσης των ελαστικþν για να βοηθÞσει τους καταναλωτÝς να επιλÝγουν τα καλýτερα ελαστικÜ με κριτÞριο την εξοικονüμηση καυσßμων, το κρÜτημα σε βρεγμÝνο οδüστρωμα και τον θüρυβο.

ΕÜν γενικευθεß η χρÞση ελαστικþν που συμβÜλλουν σε χαμηλüτερη κατανÜλωση καυσßμων, εκτιμÜται üτι θα μποροýσαν να εξοικονομηθοýν περßπου 6,6 εκατ. τüνοι ισοδýναμου πετρελαßου ετησßως μÝχρι το 2020*. Επßσης, θα μποροýσε να επιτευχθεß μεßωση των εκπομπþν διοξειδßου του Üνθρακα κατÜ 4 εκατ. τüνους ετησßως, η οποßα ισοδυναμεß με την ετÞσια απüσυρση 1,3 εκατ. επιβατικþν αυτοκινÞτων απü τους δρüμους της ΕΕ.

Περισσüτερες πληροφορßες και συμβουλÝς σχετικÜ με την οδικÞ ασφÜλεια και τα ελαστικÜ σας θα βρεßτε στην ιστοσελßδα μας www.d2d.com.cy

* ¸κθεση της ΕπιτροπÞς προς το Ευρωπαúκü Κοινοβοýλιο, το Συμβοýλιο και την ΕυρωπαúκÞ ΟικονομικÞ και ΚοινωνικÞ ΕπιτροπÞ, Κανονισμüς (ΕΚ) αριθ. 661/2009 του Ευρωπαúκοý Κοινοβουλßου και του Συμβουλßου