The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
New web new web 3 new web 4 new website 1

Σωστό φούσκωμα ελαστικών

Όλα τα ελαστικά χάνουν αέρα, συνήθως σε ρυθμό περίπου 0,69 bar ή 1 λίβρα ανά τετραγωνική ίντσα (psi) το μήνα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να επιταχυνθεί από συχνή οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις, ανώμαλα οδοστρώματα και βαριά φορτία, ενώ η απώλεια αέρα αυξάνεται επίσης σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας σε μηνιαία βάση και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ελέγχετε τα πέλματά τους την ίδια στιγμή. Θα πρέπει να ελέγχετε τα ελαστικά σας όταν είναι κρύα – η οδήγηση ζεσταίνει τα ελαστικά, διαστέλλοντας τον αέρα στο εσωτερικό τους και αυξάνοντας τον κίνδυνο ανακριβούς ένδειξης.

Μπορείτε να βρείτε τη συνιστώμενη πίεση για τα ελαστικά σας στο εγχειρίδιο κατόχου του οχήματός σας ή στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού σας.

Πώς να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών σας

1. Χρησιμοποιήστε το μανόμετρο στον αεροσυμπιεστή στο τοπικό πρατήριο καυσίμων ή αγοράστε ένα από ένα κατάστημα ειδών αυτοκινήτου. 

2. Εντοπίστε τη βαλβίδα του ελαστικού σας και ξεβιδώστε το καπάκι. 

3. Πιέστε προς τα κάτω τη βαλβίδα με το μανόμετρο – θα ακούσετε ένα σύντομο συριγμό και ο δείκτης του μανόμετρου θα πρέπει να εμφανίζει μια ένδειξη. 

4. Συγκρίνετε την πίεση στο μανόμετρο με τη συνιστώμενη τιμή bar ή psi του ελαστικού σας. 

5. Φουσκώστε ή ξεφουσκώστε, όπως απαιτείται. 

6. Επανελέγξτε και ρυθμίστε ξανά την πίεση, μέχρι να βρίσκεται στο συνιστώμενο επίπεδο. 

7. Επανατοποθετήστε το καπάκι της βαλβίδας. 

8. Επαναλάβετε και για τα τέσσερα ελαστικά.

Αν παρατηρήσετε υπερβολική ή ασυνήθιστη πτώση πίεσης, ενδέχεται να υποδεικνύει διαρροή. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.