The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
The expert tire operation in Cyprus Τηλεφωνήστε στο: Call Us Now  22 46 76 26
New web new web 3 new web 4 new website 1

Ζυγοστάθμιση ελαστικών

Η ευθυγράμμιση των τροχών,  αποτελεί μέρος του προτύπου συντήρησης αυτοκινήτων που αποτελείται από ρύθμιση των γωνιών των τροχών, έτσι ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Ο σκοπός αυτών των προσαρμογών είναι να μειωθεί η φθορά των ελαστικών, και για να εξασφαλιστεί ότι όταν το όχημα ταξιδεύει είναι ευθυγραμμισμένο (χωρίς «τράβηγμα» προς τη μία πλευρά). Γωνίες ευθυγράμμισης μπορούν επίσης να μεταβληθούν πέραν των προδιαγραφών του κατασκευαστή για να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χειρισμό. Οι Motorsport και off-road εφαρμογές μπορούν να xρειάζονται διαφορετικές γωνίες για να προσαρμοστούν πολύ διαφορετικές ​​από "κανονικές" για διάφορους λόγους. 

Όλα τα νέα οχήματα φεύγουν από το εργοστάσιο με την ευθυγράμμιση τους να είναι ελέγχεται και να ρυθμίζεται. Συνήθως ο τεχνικός ζωγραφίζει τα κεφάλια του υλικού προσαρμογής για να δείξει ότι έχει τεθεί, επίσης, να δείξει αν έχει μετακινηθεί αργότερα.

Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης πολλά οχήματα μπορεί να πάνε 50 000 χλμ + πριν χρειαστεί ένα νέο σετ ελαστικών που είναι ένα καλό διάστημα για να ελέγχεται η ρύθμιση επίσης. Τυχόν σοβαρά περιστατικά οδήγησης, ή αλλαγές στα εξαρτήματα της ανάρτησης θα χρειάζονταν επίσης ένα έλεγχο.

Η τυπική ευθυγράμμιση διαρκεί περίπου μία ώρα κάτω από ιδανικές συνθήκες. Μια καλή αρχή είναι να συμβουλευτείτε το τοπικό συνεργείο ελαστικών σας.

Η απόσταση φρεναρίσματος, η ποιότητα κύλισης και ακόμη και η οικονομία καυσίμου  επηρεάζονται όλα από την σωστή περιστροφή των ελαστικών και τη σωστή πίεση. 

Εάν το όχημά σας "σφυρίζει" στις στροφές, σε στεγνό οδόστρωμα, είναι μάλλον καιρός να ελέξξετε την ευθυγράμμισή των ελαστικών σας.

Η αλλαγή ζάντων και ελαστικών κανονικά δεν θα επηρεάσει την ευθυγράμμιση, αλλά θα επηρεάσει δευτερεύουσες γωνίες. Συμβουλευτείτε το συνεργείο ελαστικών σας.